Customized calendar module (aangepaste kalender weergave)

Klik hier om meer te lezen over het gebruiken van een aangepaste kalenderweergave.

Klik hier om meer te lezen over het kalenderoverzicht gebruiken.

Klik hier om meer te lezen over het instellen van kleuren in het kalenderoverzicht als beheerder.

Custom Calendar module

Indien je beschikt over de module “Customized calendars” dan is het mogelijk om als administrator kalenders samen te stellen en deze te koppelen aan gebruikers.

Met de module Customized Calendar kun je dus een samenstelling van medewerkers maken die in het kalenderoverzicht zal worden getoond. Hiermee kun je een groep medewerkers van verschillende afdelingen samenstellen die als groep op het kalenderoverzicht getoond zal worden.

Zo kan je bijvoorbeeld medewerkers uit verschillende afdelingen of zelfs uit andere (Vrijedagen) administraties die gezamenlijk aan een project werken in een kalender zetten, zodat je naast de standaard kalenderoverzicht keuzes (eigen afdeling en alle medewerker) ook de samengestelde kalender kan zien.

Een Custom Kalender maken/wijzigen

De administrator kan via het menu ‘Stamgegevens’ ⇒ ‘Aangepaste kalenderweergave’ een of meerdere Custom Kalenders samenstellen en toevoegen. Geef de kalender een naam en zoek op naam of per afdeling naar de medewerkers die je aan de kalender wilt toevoegen. Je kunt de afdeling selecteren of zoeken door eerst op het icoontje van het radartje te klikken. Zodra je gevonden hebt wat je wilt toevoegen aan de kalender, klik op + om ze toe te voegen (te selecteren).

SAmengestelde kalender

Klik op ‘opslaan’ en de kalender is toegevoegd aan het overzicht waar alle aangepaste kalenders in staan. Deze kalenders kun je aan een medewerker toewijzen waarna hij of zij deze samenstelling van medewerkers op het kalenderoverzicht getoond krijgt. Je kunt een onbeperkt aantal verschillende Custom Kalenders maken.

Custom kalender

Ook kan een aangepaste kalenderweergave op een later tijdstip gewijzigd worden bij bijvoorbeeld een wisseling van de wacht.

Een Custom Kalender aan een gebruiker toewijzen

De kalenderweergave kan aan meerdere medewerkers/managers gekoppeld worden zodat gecombineerde afdelingen/medewerkers op het kalenderoverzicht getoond kunnen worden. Hiermee bepaal je welke medewerkers, welke gecombineerde afdelingen/medewerkers mag zien en kun je meerdere managers inzage geven over een vaste groep medewerkers.

Ga via ‘Administratie’ ⇒ ‘Medewerker’ naar de medewerker waarvoor de aangepaste kalender bestemd is. In de detail pagina van de medewerker staat onderaan de tab ‘Kalender’. Hier kan je nu naast de standaard kalender weergave mogelijkheden nu ook een of meerdere aangepaste kalenders toevoegen.

Kalender toevoegen

Klik op ‘opslaan’ en de kalender(s) zijn bij de desbetreffende medewerker toegevoegd.

Klik hier om meer te lezen over het gebruiken van een aangepaste kalenderweergave.

Klik hier om meer te lezen over het kalenderoverzicht gebruiken.

Klik hier om meer te lezen over het instellen van kleuren in het kalenderoverzicht als beheerder.