De manager mag aanvragen voor een ander doen: aanzetten / uitzetten

Aanvragen doen voor iemand anders

Het Vrijedagen systeem maakt het mogelijk om als administrator of manager aanvragen te doen voor een medewerker. Dit doe je door in het menu item naar  ‘verlof’ | ‘aanvraag’ te gaan, en dan de optie ‘opgeven voor iemand anders’ te selecteren.
De administrator van het bedrijf heeft altijd het recht om voor een medewerker een aanvraag in te dienen en deze ook gelijk goed te keuren. Echter, de administrator kan er nu ook voor kiezen om dit recht delen met enkele, (of alle) managers.

Om in te stellen dat de manager dit recht krijgt, ga je naar ‘Instellingen’ ⇒ ‘Gebruikers’ ⇒ ‘Overzicht en selecteer je de betreffende manager. Ga dan vervolgens naar het tabblad “Manager” en vink het hokje aan waarin staat “Aanvraag doen voor eigen medewerkers”. Vergeet niet om op te slaan.

Als de manager nu inlogt en naar ‘Vrijedagen (bovenaan de pagina)’ ⇒ ‘Verlof’ ⇒ ‘Aanvragen’ toe gaat, zal deze zien dat de optie “Opgeven voor iemand anders” toegevoegd is aan zijn/haar aanvragen scherm.