Klokken via de App

In dit onderdeel kunnen medewerkers hun tijdregistratie door middel van de app uitvoeren. Er kan in- en uitgeklokt worden op locatie en de daarbij behorende activiteit. Deze handleiding geeft inzicht hoe de app gebruikt wordt.

De app installeren en inloggen

De app is beschikbaar voor zowel het besturingssysteem Android als iOS. Om deze te installeren navigeer je op je smartphone/tablet naar de vrijedagen website, en volg de getoonde instructies. Na het installeren van de app, krijg je het volgende scherm te zien zodra je de app hebt opgestart:

Gebruikersnaam: Vul hier de gebruikersnaam in waar normaal ook mee wordt ingelogd op Vrijedagen.

Wachtwoord: Vul hier het wachtwoord in waar normaal ook mee wordt ingelogd op Vrijedagen.

Onthoud mij: Deze optie zorgt ervoor dat je niet elke keer opnieuw dit scherm te zien krijgt, maar ingelogd blijft op het account wat jij als laatste hebt gebruikt.

Beginnen met klokken

Nadat de app is gedownload en de inloggegevens zijn ingevuld, wordt het hoofdscherm getoond. Bovenin het scherm zie je ‘Vrijedagen’ en ‘Tijd’ staan. De grote knop ‘Klok In‘ spreekt voor zich.

Zodra je op deze knop drukt, wordt de timer gestart en ben je begonnen met klokken. Om te klokken heb je ook de keuze om een locatie en activiteit te selecteren.

Nadat je bent ingeklokt

Zodra het klokken is gestart, krijg je een melding dat je bent ingeklokt. Dan wordt er een groene timer getoond met de tijd die geklokt wordt voor deze activiteit. Je ziet in deze timer ook het moment dat je bent begonnen met dit klokmoment.

Als er vervolgens op “Klok Uit” wordt gedrukt, stopt de timer en zijn de momenten gelijk terug te vinden in de geschiedenis van zowel de app, als de omgeving in Vrijedagen. Dit doe je door naar ‘Tijdregistratie’ ⇒ ‘Kalender’ te gaan.

Historie

Aan de rechterkant van het scherm (hier ga je naartoe door op het woord Historie te drukken), zie je de historie van al jouw klokmomenten. Je kunt dus ook de historie bekijken van oudere klokmomenten.

Aan het einde van je werkweek kun je je gewerkte uren vastleggen, door ze in te dienen via Tijdregistratie –> Tijdregistratie –> weekstaten