Nieuw jaar aanmaken

Klik hier om meer te lezen over jaarverwerking.

Klik hier om meer te lezen over correcties maken in een afgesloten jaar (jaar heropenen).

Klik hier om meer te lezen over instellingen binnen het verloftype aangaande saldo transporteren naar het nieuwe jaar.

Een nieuw jaar aanmaken

Om een nieuw jaar aan te kunnen maken zodat medewerkers ook in het nieuwe jaar alvast aanvragen kunnen indienen, ga dan in het linkermenu naar ‘Instellingen (Tandwiel icoon rechtsboven)’ ⇒ ‘Stamgegevens’ ⇒ ‘Boekjaren’.

Het volgende scherm verschijnt:

Wanneer je op “Volgend jaar aanmaken” klikt wordt het nieuwe jaar per direct aangemaakt. Het verlof van de medewerkers wordt voor het nieuwe jaar opgemaakt aan de hand van de instellingen van de dienstverbanden en verloftypes. Met dat verlof kunnen medewerkers dan aanvragen plaatsen voor het volgende jaar.

Wanneer er aanvragen voor het volgende jaar aangemaakt worden, dan zullen deze aanvragen van het verlof van het nieuwe jaar afgetrokken worden. Pas wanneer het huidige jaar afgesloten is, wordt het huidige saldo met het nieuwe jaar samengevoegd.

Instellingen van het nieuwe jaar

Speciale dagen en feestdagen toevoegen

Vervolgens moet je voor het nieuwe jaar de speciale dagen aanmaken. De instellingen voor ‘speciale dagen’ kun je vinden door in het linkermenu naar ‘Instellingen (Tandwiel rechtsboven) ⇒ ‘Stamgegevens’ ⇒ ‘Speciale dagen’ te gaan. Hier kun je het zojuist aangemaakte jaar selecteren. Hier kun je de nationale feestdagen toevoegen óf alle speciale dagen zelf handmatig invoeren. Klik hier om meer te weten te komen over speciale dagen.

Collectieve vrije dagen toevoegen

Als laatste kun je, indien van toepassing, de collectieve vrije dagen die gepland staan voor het volgende jaar aanmaken. Dit kun je doen door in het linkermenu naar ‘Vrijedagen (Bovenaan de pagina)’ ⇒ ‘Verlof’ ⇒ ‘Collectief aanvragen’ te gaan. Het maken van collectieve dagen op dit punt is niet verplicht maar wél aan te raden. Dat laatste omdat er op die dagen dan ook geen vrij gevraagd kan worden.

Klik hier om meer te lezen over jaarverwerking.

Klik hier om meer te lezen over correcties maken in een afgesloten jaar (jaar heropenen).

Klik hier om meer te lezen over instellingen binnen het verloftype aangaande saldo transporteren naar het nieuwe jaar.