Verkoop verlof verwerken (uit te betalen)

Verkoop verlof verwerken

In de laatste fase van de autorisatie stroom van Verlof Verkoop is het de beurt aan de administrator/beheerder. Via ‘Verlof’ ⇒ ‘Te betalen’ verschijnt de aanvraag in het overzicht van deze gebruiker met de status ‘Goedgekeurd’.

In 3 stappen kan de administrator de aanvraag verwerken (voor loonadministratie) en voltooien.

Stap 1

Selecteer hier de gewenste aanvraag en klik rechtsboven op de printer- of exporteren knop. De geselecteerde aanvraag wordt nu uitgeprint of geëxporteerd naar een Excel Sheet met de informatie over de aanvraag. Op deze manier creëer je een fysiek document om over te dragen aan loonadministratie om te gebruiken voor de uitbetaling.

De status van de aanvraag staat nu op ‘Geëxporteerd’.

Stap 2

Selecteer de geëxporteerde aanvraag nogmaals en klik op ‘verwerken’. De aanvraag is in het systeem doorgevoerd, en ligt nu klaar om betaald te worden.
Let op! Deze stap kan alleen met aanvragen met de status ‘Geëxporteerd’.

Stap 3

Dit is een controle fase. Neem contact op met loonadministratie hiervoor. Indien de medewerker daadwerkelijk betaald heeft gekregen, kun je deze stap afronden. Om ook in het systeem te noteren dat de aanvraag daadwerkelijk betaald is, selecteer je de verwerkte aanvraag en klik je op ‘Betaald’. Dit is specifiek voor administratieve doeleinden. De te betalen aanvraag is nu afgerond, en het verlof is verkocht.