Verlof aanvragen

Het doel van Vrijedagen is o.a. dat je op een gemakkelijke manier verlof kunt registreren en keuren.

Een aanvraag invoeren

Om een aanvraag in te voeren, ga je naar ‘Verlof’ ⇒ ‘Aanvragen’. Door middel van de kalender kun je de gewenste dag(en) selecteren om verlof op aan te vragen.

Zodra je de dag geselecteerd hebt, verschijnt de aanvraag in het blok naast de kalender. Selecteer het gewenste verloftype voor de aanvraag. Als je de hele dag wilt opnemen hoef je niets aan te passen, anders kun je de gewenste begin- of eindtijd aanpassen. Indien je alleen de optie krijgt voor het opnemen van een ochtend, middag of hele dag kun je één van deze selecteren.

Als je een hele week wilt opnemen kun je op het weeknummer klikken, het systeem selecteert dan de gehele week, waarbij rekening gehouden wordt met het rooster waaraan je gekoppeld bent.

Bij aantal komen het aantal uren te staan wat je totaal aanvraagt. Bij huidig saldo zie je je huidige verlof saldo voor dit verloftype (voor de aanvraag), en bij nieuw saldo zie je het totaal aantal uren staan wat je ná deze aanvraag nog over hebt.

Selecteer ‘Opslaan’. De aanvraag wordt nu opgeslagen en naar jouw manager gestuurd. Je zult een melding krijgen als de aanvraag is gekeurd.

Aanvragen voor meerdere verloftypes op één dag

Mocht je een aanvraag willen doen vanuit meerdere verloftypes op één dag, dan kun je de tijden bepalen voor het eerste verloftype, en daarna nogmaals op de datum klikken in de kalender. Nu zal dezelfde dag nogmaals verschijnen onder de reeds aanwezige aanvraag. Het systeem zal automatisch tijden invullen die buiten de al geselecteerde aanvraag vallen.

Pas op! Het is niet mogelijk om tijden in te voeren die elkaar overlappen. Als je op bijvoorbeeld 5 maart een aanvraag doet van 08:30 – 12.00 op het verloftype Normaal verlof, en daarna doe je een aanvraag op 5 maart van 11:00 – 14:00, op het verloftype ATV, dan heb je dus overlap van 1 uur. Het systeem zal dan de melding geven “er is al een aanvraag gedaan voor deze dag en tijd”.

Als de tijden niet overlappen, dan kun je onder de kalender een overzicht zien van je huidige saldi, en van je nieuwe saldi na de aanvraag.
Door op de kleine pijltjes te klikken naast de saldi, zul je een volledig overzicht krijgen van je saldo kaart. (Zie onderstaande afbeelding)
Als alles naar tevredenheid is ingevuld, kun je nog een opmerking plaatsen, en daarna de aanvraag invoeren door op “Opslaan” te klikken.
De manager zal nu een bericht krijgen dat er een aanvraag is om te keuren.

Managers en beheerders kunnen ook een aanvraag indienen voor iemand anders.

Lees hier hoe je een verlof aanvraag kunt annuleren of wijzigen.