Ziekmelden / beter melden

Het is tegenwoordig ook mogelijk om ziekmeldingen via de App te beheren.

Hoe meld je iemand ziek?

Het is mogelijk om in het Vrijedagen systeem de ziekmeldingen te registreren en bij te houden. Deze verantwoordelijkheid lag voorheen alleen bij de beheerders, maar het is nu ook mogelijk om als manager je eigen medewerkers als ziek op te geven.
Ga in het menu naar ‘ziekmeldingen’ ⇒ ‘nieuwe ziekmelding’ om een medewerker ziek te melden. In het scherm dat verschijnt moet je eerst de medewerker selecteren die ziekgemeld moet worden. Daarna kun je d.m.v. het kalender icoontje en het klokje de juiste datum en tijd van de ziekteperiode selecteren.

Vul de velden “opmerking” en “genomen maatregel” in, om vervolgens de ziekmelding op te kunnen slaan. Het is ook mogelijk om iemand anders in te lichten van deze ziekmelding. Denk hierbij aan de administrator of een willekeurig ander e-mailadres. Mocht de persoon die je wilt inlichten niet bij de opties staan, dan kun je “aangepast” selecteren. Deze optie zorgt ervoor dat je zelf een e-mailadres kunt invoeren, waar een bericht van ziekmelding naar wordt verzonden.

Hoe meld je iemand beter?

Op het moment dat een medewerker weer beter is, en deze medewerker moet ook in het systeem ook weer beter gemeld worden, dan doe je dat als volgt.
Ga in het menu aan de linkerkant naar ‘ziekmeldingen’ ⇒ ‘overzicht’. In het scherm dat verschijnt zie je de huidige ziekmeldingen staan. Klik op het potloodje achter de medewerker die je wilt beter melden. De gegevens van de ziekmelding verschijnen in beeld, alsmede de optie “nieuw” en linksbovenin “beter melden”. “Nieuw” kan gebruikt worden om een nieuwe genomen maatregel toe te voegen gedurende de ziekte periode. De knop voor “beter melden” staat links bovenaan in de groene balk. Na hierop geklikt te hebben, kun je de datum en tijd van beter melden registreren, en kun je hier nog iemand over inlichten. Klik op opslaan.

Knipsel ziekmeldingen 4

Na deze handeling staat de medewerker weer als ‘beter’ in het systeem gemeld. De ziekteperiode van de medewerker kan bekeken worden via het kalenderoverzicht of in het medewerker saldi overzicht onder het detail van het verloftype dat aan deze module is gekoppeld.

Conflicterend verlof door ziekmelding

Mocht het voorkomen dat een medewerker ziek is geworden terwijl deze medewerker ook een goedgekeurde verlofaanvraag had staan binnen dezelfde periode, dan verschijnt er een melding in beeld.

Knipsel artikel ziekmeldingen 1

Je krijgt de optie of je wilt dat het verlof dat is afgeboekt, afgeboekt moet blijven ondanks de ziekmelding, of dat je wilt dat het verlof teruggeboekt mag worden op het saldo van de medewerker.

De manager autoriseren om ook ziekmeldingen te registreren

Als je een beheerder bent, klik hier voor instructies over het autoriseren van managers om ziek te melden.

Het is tegenwoordig ook mogelijk om ziekmeldingen via de App te beheren.