Het invoeren van regio’s

Klik hier om meer te lezen over speciale dagen.

Klik hier om meer te lezen over collectieve vrije dagen.

Waarvoor dienen regio’s?

Bij het invoeren van nationale feestdagen en andere speciale dagen kan het voorkomen dat bepaalde medewerkers wel recht hebben op een vrije dag, terwijl andere medewerkers geen recht hebben op deze dag(en). Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn voor firma’s die werken met medewerkers uit verschillende gebieden, die toch onder 1 administratie vallen: bijvoorbeeld als er medewerkers uit Nederland komen, terwijl andere medewerkers onder een Belgische CAO vallen. In dit geval kun je verschillende regio’s aanmaken. De Nederlanders vallen dan onder één regio, de Belgen vallen onder een andere. En dit alles werkt gewoon binnen 1 administratie.
In ‘Instellingen (tandwiel icoon rechtsboven)’ ⇒ ‘Stamgegevens’ ⇒ ‘Speciale dagen’ en vervolgens op ‘Invoegen’ of het ‘wijzigen’ potlood klikt, kun je aangeven bij welke regio de specifieke speciale dagen horen, zodat deze dag alleen voor de juiste groep medewerkers geldt.

Hoe maak je regio’s aan?

Om regio’s aan te maken, ga je in het menu aan de linkerkant naar ‘Instellingen (tandwiel icoon rechtsboven)’ ⇒ ‘Stamgegevens’ ⇒ ‘Regio’s’. Hier gebruik je de knop “Invoegen” om een nieuwe regio aan te maken. Geef de regio een naam en eventueel een opmerking.
Als je dan vervolgens naar het detail gaat (icoontje van de pagina met gevouwen hoekje) van deze regio, dan kun je direct de speciale dagen invoegen die bij deze regio horen. Dit doe je door op de knop “Invoegen” te klikken

Nu zijn de speciale dagen toegevoegd aan de regio, maar nu moeten de medewerkers nog toegevoegd worden aan de regio.
Ga in het menu naar ‘Instellingen (tandwiel icoon rechtsboven)’ ⇒ ‘Gebruikers’ ⇒ ‘Overzicht’. Selecteer nu de medewerker die je wilt toevoegen aan de regio.
Je zult zien dat je hier kunt kiezen voor een bepaalde regio door middel van een drop down menu.
Het vinkje “gebruik alleen regiodagen” betekent dat alleen de dagen gerekend worden die aan deze regio zijn toegevoegd. Vink je deze optie niet aan, dan worden ook alle speciale dagen waar geen regio aan gekoppeld is, bij deze medewerker meegerekend.

Klik hier om meer te lezen over speciale dagen.

Klik hier om meer te lezen over collectieve vrije dagen.