Flexrooster

Klik hier om meer te lezen over roosters.

Klik hier om meer te lezen over meer-wekelijkse roosters.

Klik hier om meer te lezen over kleine pauzes invoeren.

Op het moment dat de werktijden van een medewerker niet vast staan, is het handig om een flexrooster aan te maken. Hiermee maak je de roosters meer flexibel.
Door middel van een flexrooster is het mogelijk om het totaal aantal uren op een werkdag te maximaliseren waardoor er meer ruimte is voor de medewerker om vrij te vragen.

Hier wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe je een flexrooster kan maken;

Voorbeeld van een flexrooster waarbij de medewerker fulltime werkt.

Het is belangrijk dat het aantal uren in een dag overeenkomen met het aantal uur dat de medewerker per dag dient te werken.

Voorbeeld van een flexrooster:

In dit voorbeeld kan de medewerker tussen 07:00 en 19:00 zijn/haar uren maken. Het “Aantal” geeft 8 aan omdat dit het aantal uur is dat de medewerker dient te werken. De medewerker kan per werkdag niet meer vrij nemen dan het aantal dat hier is ingesteld in de “Aantal” kolom. Er hoeft dus geen zorgen gemaakt te worden dat de werknemer te veel uren vrij neemt.

Er wordt gebruik gemaakt van een 0-minuten pauze. Dit houdt niet in dat de medewerker geen pauze heeft, maar dient vooral om ervoor te zorgen dat het aantal uur dat wordt afgeboekt bij het nemen van een vrije middag of ochtend kloppende te houden.

Klik hier om meer te lezen over dagdelen.

Klik hier om meer te lezen over roosters.

Klik hier om meer te lezen over meer-wekelijkse roosters.

Klik hier om meer te lezen over kleine pauzes invoeren.