Vaste startdatum invoeren voor meer-wekelijkse roosters

Klik hier om meer te lezen over meer-wekelijkse roosters.

Klik hier om meer te lezen over roosters.

Vaste startdatum bij een meer-wekelijks rooster

Standaard is de ingangsdatum van het rooster de indienstdatum van de medewerker(s) aan wie het rooster wordt / is gekoppeld.

Voor een meerwekelijkse roosters kan er nu worden ingesteld dat de ingangsdatum niet de indienstdatum is maar een vaste datum. Zo start week 1 voor de medewerkers die aan dit rooster gekoppeld zijn op dezelfde datum. Handig voor bedrijven met nachtroosters of ploegendiensten.

• Ga naar ‘Instellingen (tandwiel icoon rechtsboven)’ ⇒ ‘Stamgegevens’ ⇒ ‘Roosters’, en selecteer potlood icoontje naast het rooster in kwestie.
  • Vink de optie ‘Gebruik een vaste start datum’ aan.
  • Kies een datum als start datum met behulp van de kalender. Kies hierbij altijd een datum welke eerder plaatsvindt dan de datum waarop dit rooster wordt toegepast bij een medewerker.

Klik hier om meer te lezen over meer-wekelijkse roosters.

Klik hier om meer te lezen over roosters.