Contract: Onbetaald Verlof

Klik hier om meer te lezen over het aanpassen van een contract.

Klik hier om meer te lezen over het beëindigen van een contract.

Klik hier om meer te lezen over contractregels in een dienstverband.

Klik hier om meer te lezen over roosters.

Onbetaald verlof

Bij onbetaald verlof wil je niet dat er verlof wordt afgeschreven van het saldo, maar wil je ook niet dat er in die periode verlof wordt opgebouwd.

Voor de periode dat er geen of minder verlof wordt opgebouwd kun je het beste een nieuwe contractregel aanmaken. In feite komt het erop neer dat de medewerker gewoon enige tijd “uit dienst” is. Dit staat natuurlijk tussen aanhalingstekens, omdat dit niet echt zo is, maar het rooster en het percentage zijn identiek.

Om dit onbetaalde verlof in te richten, kun je dus het beste een nieuwe contractregel aanmaken. Dit doe je bij het menu item ‘Instellingen (tandwiel icoon rechtsboven)’ ⇒ ‘Gebruikers’ ⇒ ‘Overzicht’. Zoek naar de desbetreffende medewerker en klik vervolgens op het potlood icoontje naast de naam van deze medewerker. Onderin het scherm kun je door op de knop “nieuw” te klikken, een nieuwe contractregel aanmaken. Je vult voor deze nieuwe contractregel dezelfde gegevens in als de huidige contractregel, met als enige uitzondering dat je het percentage van het dienstverband van de medewerker op 0% zet. Hiernaast geef je de medewerker ook een nul-uren rooster. Als je al de einddatum weet van de periode van het onbetaalde verlof, dan voer je nog een nieuwe contractregel in, vanaf de datum dat de medewerker weer terug aan het werk is. Deze gegevens zijn hetzelfde als de gegevens van de contractregel voordat de medewerker op verlof ging.

De onderbreking betekent dat er geen saldo wordt gebruikt, maar dat er ook geen saldo wordt opgebouwd. Klik hier voor meer informatie over

Klik hier om meer te lezen over het aanpassen van een contract.

Klik hier om meer te lezen over het beëindigen van een contract.

Klik hier om meer te lezen over contractregels in een dienstverband.

Klik hier om meer te lezen over roosters.