Overwerk opgeven

Overwerk opgeven (indien beschikbaar)

Om overwerk op te geven ga je naar ‘Overwerk’ ⇒ ‘Opgeven’ (‘overwerk opgeven’ is alleen beschikbaar in het menu als er verloftypes zijn ingesteld waarin overwerk opgeven is toegestaan). Het volgende scherm wordt dan getoond:

Overwerk opgeven werkt in feite hetzelfde als een verlofaanvraag indienen. Als er meerdere verloftypes mogelijk zijn om overwerk op te geven, kies dan op welk verloftype je het overwerk wilt boeken. Meestal is hier een verloftype tijd voor tijd voor ingesteld. Selecteer de dag dat je hebt overgewerkt. Vul de begin- en eindtijd in van je overwerk. Automatisch pakt het systeem als begintijd de tijd waarop normaal gesproken jouw werkdag eindigt.

Geef eventueel een percentage op waarmee dit overwerk geregistreerd wordt (dit hangt af van de systeem instellingen en de regels binnen het bedrijf).
Geef een reden op waarom je hebt overgewerkt. Indien je dit niet doet zal het systeem dit aangeven. Sla de aanvraag op. Je aanvraag is nu in behandeling genomen. Jouw manager krijgt van deze aanvraag een e-mail.