Periodiek overwerk rapport (maatwerk)

Voorbereidingsinstructies:

1. Open Excel op je computer.
  2. Activeer het gebruik van macro door het ontwikkelaars tabblad zichtbaar te maken (stap 2 mag je overslaan als dit tabblad al wordt weergegeven);
    – Het tabblad ontwikkelaar wordt niet standaard weergegeven, maar je kunt dit toevoegen aan het lint op onderstaande manier;- Ga naar het tabblad bestanden kies Opties> het lint aanpassen.- Schakel onder Lint aanpassen en onder Hoofdtabbladen het selectievakje Ontwikkelaars
  3. Download de macro (stap 3 mag je overslaan als dit bestand al op je computer hebt staan. Zo lang de situatie ongewijzigd blijft, kan je dit bestand blijven gebruiken);
    Download het bestand met Macro speciaal voor jullie firma op maat gemaakt
  4. Open de geregistreerde uren;
    – Download het periodieke urenverantwoording rapport vanuit de Vrijedagen omgeving
    – Open dit bestand in Excel
  5. Tel de totalen op van de geregistreerde uren
    – Kopieer de gehele inhoud van het gedownloade .csv bestand  van stap 4 naar het Excel bestand met de macro van stap 3 (druk tweemaal op CTRL + A en vervolgens op CTRL + C in het ene bestand en in het andere bestand selecteer je veld A1 en druk je op CTRL + V)
    – Klik op Ontwikkelaars
    – Klik op Macro’s
    – Klik op uitvoeren

Neem contact op met de klantservice voor extra toelichting en eventuele wijzigingsverzoeken.