Saldo inzien van medewerkers – medewerker saldi overzicht

Saldo inzien van medewerkers

Bij ‘Overzicht’ ‘Medewerker saldi’ kun je inzicht verkrijgen in het saldo van jouw medewerkers.
Hierin kun je zowel het tegoed- als opgenomen saldo bekijken.

Als je op de naam van een persoon klikt kom je in de verlofkaart van deze persoon en kun je eventueel specificaties bekijken van de aanvragen zoals je dat ook bij jouw eigen saldo kunt inzien.

Jaar: Selecteer hier het gewenst jaar dat je wenst te tonen.

Naam: Hier zie je aan wie dit saldo staat toegewezen.

Dienstverband: Hier zie je aan welk dienstverband deze medewerker is gekoppeld en welk percentage deze medewerker werkzaam is.

Bij: Hier zie je staan hoeveel verlofsaldo deze medewerker heeft gekregen vanuit het dienstverband. Getoond in dagen, uren of dagen en uren.

Af:  Hier zie je staan hoeveel dagen/uren er al zijn opgenomen/afgeboekt.

Saldo: Hier zie je staan wat het huidige restsaldo is van dit verloftype.

Je ziet bijvoorbeeld bij buitengewoon verlof geen saldo staan bij ‘bij’ ‘af’ en ‘saldo’. Dit kan ook bij andere verloftypes voorkomen zoals artsbezoek en ziek. Dit betekent dat het enkel geldt als registratie, er wordt dan geen verlofsaldo van je normale verlof afgehaald.

In bovenstaand voorbeeld zie je ook een totaal saldo onderaan staan van 30 dagen. Indien dit is ingesteld kan het systeem op deze manier de totale restsaldo’s van verschillende verloftypes optellen. In dit voorbeeld zijn dat de restsaldo’s van het normale verlof en ATV saldo. Zo heb je een duidelijk beeld van het totale te besteden verlof.

icoon:

Details van het saldo vindt men door op het betreffende verloftype te klikken.

leave build up icon icoon:

Dit geeft de opbouw van het saldo weer. Indien de nieuwe vakantiewetgeving met wettelijk en bovenwettelijk verlof is aangezet in het systeem (via de calculatiemethode van het verloftype bij stamgegevens) kun je hier de opbouw zien van het verlofsaldo.

Berekening saldo

Zowel een medewerker als een manager en beheerder kunnen de berekening inzien van het saldo van het verlof. Hierin is te zien hoe het saldo is opgebouwd en wat er eventueel bijkomt door seniorendagen of ancienniteitsdagen.
Dit is te vinden door in het saldi overzicht detail (icoon) te klikken op de roostermutatie. Druk vervolgens in het scherm dat opent op de knop detail rechts van BEREKENING.