Tijdregistratie: Invoeren en gebruiken pasjes/druppels

Pasjes / druppels

Hoe werken ze – en hoe voer je ze in?
Als systeembeheerder heb je de mogelijkheid om nieuwe pasjes (of druppels) in het systeem in te voeren en deze aan de medewerker te koppelen.
Met deze pas zal de medewerker dan kunnen inklokken, waardoor automatisch de gewerkte uren in het tijdregistratie systeem worden opgenomen.
Een nieuwe pas/druppel invoeren

Ga voor het invoeren van een nieuwe pas naar ‘Instellingen (tandwiel icoon rechtsboven)’ ⇒ ‘Tijdregistratie’ ‘Pasjes’.

Door te klikken op ‘Nieuwe pas uitgeven’ kunnen pasjes gekoppeld worden aan medewerkers die al actief zijn in de vrijedagen-administratie.

Na het klikken op ‘Nieuwe pas uitgeven’ moeten de volgende gegevens ingevoerd worden.

Pas nr.: Voer hier het pas nummer in. Dit is het getal dat je op de pas kunt vinden.

Protocol: Hierbij heb je 3 opties.

  1. MiFare (MF)
  2. EM Marin (EM)
  3. Crosspoint

Het protocol is afhankelijk van de terminal waarmee je het pasje scant. Neem bij twijfel even contact op met VrijeDagen support afdeling. Je mag er vanuit gaan dat het protocol dat je voor andere pasjes hebt gebruikt, welke al in gebruik zijn, de juiste is.

Medewerker: Via de dropdown-bar wordt de gewenste medewerker geselecteerd. Deze medewerker wordt dan gekoppeld aan het reeds ingevoerde pasnummer.
Begin: De dag dat de pas actief mag worden in het systeem. Vanaf deze dag kan de medewerker in- en uitchecken op de time-terminal.
Onbeperkt: Als deze checkbox aangevinkt wordt is de pas onbeperkt geldig. Is de checkbox niet aangevinkt dan is het mogelijk om een einddatum in te voeren.
Einde: De laatste dag dat de pas actief is kan hier in de kalender worden aangevinkt.

Als de periode is verlopen en de pas niet meer geldig is, komt deze niet meer bij actieve passen te staan.

Als een pas inactief is kan deze worden geactiveerd door achter de naam van de medewerker op het potloodje te klikken en de einddatum van de pas te verleggen naar een datum in de toekomst. Op deze manier wordt de pas gereactiveerd.

Een pas/druppel hergebruiken op een nieuwe/andere medewerker (recycling)

Indien je een pasje/druppel wenst her te gebruiken, zal je eerst het pasje moeten loskoppelen van de oude gebruiker. Druk hiervoor op verwijderen (icoon van een prullenbak). Hierna is het geen probleem om het oude pasje opnieuw op te voeren via ‘Nieuwe pas uitgeven’.
De klokmomenten van de oude gebruiker zullen bewaard en gekoppeld blijven aan de oude gebruiker.