Verlof aanvraag wijzigen en annuleren

Aanvragen wijzigen of annuleren

Ga in het menu naar ‘Overzicht’ ⇒ ‘Medewerker saldi’

Het is mogelijk om als medewerker en als administrator reeds goed gekeurde en nog te keuren verlof aanvragen te wijzigen of te annuleren.

Klik links op het detail (blad icoontje) van het verloftype waarvan je een aanvraag wilt veranderen om naar het aanvragen overzicht te gaan.

In het verlofaanvragen overzicht staan alle aanvragen met bijbehorende status. Klik vervolgens op het detail om naar het detail van de aanvragen te gaan die je wilt wijzigen of annuleren.

Alleen de administrator heeft de mogelijkheid om aanvragen via het prullenbakje helemaal verwijderen.

Kies in het detail van de aanvraag ‘Wijzigen’ of ‘Annuleren’.

Aanvraag wijzigen

Klik op ‘Wijzigen’ in het detail scherm van de aanvraag. Het wijzigen scherm ziet er hetzelfde uit als het aanvraag scherm. Echter staan nu de gegevens uit de vorige aanvraag al ingevuld. Je hoeft deze nu alleen nog maar te wijzigen. Je kunt dagen toevoegen, verwijderen en tijden van de bestaande dagen aanpassen.

Let op als een reeds goedgekeurde aanvraag wordt gewijzigd dan ontvangt de manager (keurder) een mail dat de aanvraag is gewijzigd en dat deze opnieuw gekeurd moet worden.

Aanvraag annuleren

Om de aanvraag te annuleren dan klik je in het detail scherm van de aanvraag op ‘Annuleren’. De aanvraag wordt dan ingetrokken.

Indien het een reeds goedgekeurde aanvraag is die is geannuleerd dan ontvangt de manager (keurder) een mail met het verzoek de annulering te keuren.

Conflict oplossen

Als je als beheerder dit uitroepteken voor een aanvraag ziet staan, betekend dat er op deze aanvraag volgens de analyzer een conflict van toepassing is.

Dit conflict kun je eenvoudig oplossen door op het detail links van het uitroepteken te klikken. Vervolgens klik je in dit scherm op “problemen oplossen”. De analyzer zal nu automatisch de aanvraag aanpassen naar de tijden van het rooster van deze medewerker in deze periode.

Heb je de manager functie en wil je weten hoe je een aanvraag moet keuren? Klik dan hier.