VrijeDagen.nl nieuwe ‘look and feel’

VrijeDagen en LeaveDays wordt de komende tijd in een nieuw jasje gestoken. Het komende jaar gaan we een aantal wijzigingen in de lay-out toepassen.

Op deze pagina zullen we alle informatie hierover plaatsen en updaten

Het komt er ongeveer als volgt uit te zien:

Verdeeld over enkele fases zullen we de applicatie van dit frisse, nieuwe uiterlijk voorzien.

Qua functionaliteit zullen we de applicatie ook gaan aanpassen. Dit houdt in dat specifieke functies op een andere plaats zullen komen te staan.

Verdeeld over 5 fases zal de applicatie langzaam maar zeker transformeren naar het nieuwe uiterlijk. Dit houdt in:

Eerste fase – Full Screen (voltooid in september 2021)

De applicatie zal fullscreen gaan fungeren. Dit heeft als gevolg, dat de pagina wat breder getoond zal worden op je scherm. Deze essentiële verandering is noodzakelijk om de applicatie voor te bereiden op alle formaten schermen.

Deze verandering is minimaal en eigenlijk alleen zichtbaar voor de oplettende gebruiker.

Tweede fase – Navigatie Bar (voltooid per 11-10-2021)

Enkele knoppen (multi-administratie keuze & instellingen) zullen een nieuwe bestemming krijgen rechts bovenaan de pagina met een duidelijk dropdown menu waar je ook je eigen accountgegevens/profiel kan wijzigen.

Derde fase – Side Menu (toegepast per 1-11-2021)

In deze fase veranderen we alleen de opmaak van de linker menu items. Deze passen daardoor beter in de nieuwe huisstijl.

Vierde fase – Branding

De banner bovenaan de pagina zal vervangen worden door een vierkant logo welke we linksonderin het scherm zullen gaan tonen.

Het zal in ieder geval uitgebreid mogelijk worden om je eigen (huis)stijl toe te voegen aan de applicatie en ook de login omgeving. Over de mogelijkheden hiervan zullen we nog uitgebreid berichten.

Wanneer je gebruik maakt van extra modules zal de kleurensamenstelling ook wijzigen, indien voor een van deze modules gekozen wordt in plaats van het VrijeDagen groen;

• Tijdregistratie –> Blauw
  • Ziekmeldingen –> Roze

Vijfde fase – Module Navigation

De Navigatiebar uit fase 2 zal worden uitgebreid met knoppen vanuit het linker side menu. Oftewel, de volgende 3 menu items zullen voortaan beschikbaar zijn onder het icoon instellingen, rechtsboven in de applicatie.

• Administratie, Importeren en Stamgegevens.

De modules zullen bovenin komen te staan waar genavigeerd kan worden naar Vrijedagen, Tijdregistratie, Ziektedagen en eventueel andere modules. De side menu zal de functionaliteiten tonen van de module. Oftewel,wanneer je de keuze maakt voor een module bovenin zal het side menu mee veranderen om de verschillende opties van de module te kunnen aanbieden.