Collectieve contract wijziging

Het kan wel eens voorkomen dat er om een bepaalde redenen medewerkers een wijziging in hun contract krijgen. Dit wordt dan normaal gesproken handmatig aangepast via het Medewerker wijzigen scherm van deze medewerker. Wanneer het om een groter aantal medewerkers gaat, kost het veel tijd om dit allemaal apart aan te passen. Je kunt hiervoor het collectief contract wijzigen gebruiken om in grotere hoeveelheden aanpassingen tegelijk door te voeren, en hier een ingangsdatum aan te koppelen.

Hoe werkt het
Ga in het overzicht naar ‘Instellingen (tandwiel icoon rechtsboven)’ ⇒ ‘Gebruikers’ ‘Collectieve contract wijziging’, en klik op ‘invoegen’.

Nadat je op ‘invoegen’ hebt geklikt krijg je nieuw scherm waarin je een aantal opties ziet;

  • Gaat in op; vul hier de datum in vanaf welke datum de aanpassing doorgevoerd moet worden
  • Percentage; zodra je de checkbox aanvinkt, zie je het het percentage van 100%, dit kun je veranderen naar het gewenste percentage.
  • Dienstverband; zodra je de checkbox aanvinkt, kun je via het dropdownmenu selecteren wat het nieuwe dienstverband van de geselecteerde medewerker(s) wordt.
  • Rooster; na het aanvinken van de checkbox kun je via het dropdownmenu aangeven wat het nieuwe rooster van de geselecteerde medewerker(s) wordt.

Met het pijltje naast de naam van de medewerkers kun je medewerkers selecteren voor deze contractwijziging. Alle medewerkers die hier worden geselecteerd krijgen het nieuwe contract zoals dat hierboven is ingevoerd. Er is geen vereist aantal geselecteerde medewerkers wil de aanpassing doorgevoerd worden.
Klik op ‘opslaan’.

Annuleren van de contractwijziging
Wanneer de wijziging in het contract ongedaan gemaakt moet worden klik je op het detail aan de linkerkant voor de collectieve contractwijziging

Zodra je in de wijziging komt, kun je hier of de hele collectieve contract wijziging verwijderen, of individueel een geselecteerde medewerker verwijderen. Selecteer ‘verwijder’ bovenaan het scherm om de gehele collectieve contract wijziging te verwijderen. Selecteer het prullenbak icoontje naast de naam van een medewerker om die medewerker te verwijderen uit de collectieve contract wijziging.

Na het verwijderen krijg je een melding dat het afhandelen gelukt is.