Hoe log je in op meerdere administraties met dezelfde gebruikersnaam? (Beheerder)

Klik hier om meer te lezen over het switchen tussen administraties.

Klik hier om meer te lezen over het veranderen van de naam van de administratie als beheerder.

Wanneer je met je bedrijf gebruikt maakt van meerdere administraties, is het mogelijk om als gebruiker in te loggen met dezelfde inloggegevens voor verschillende administraties. Dit noemen we de administratie overkoepelende gebruiker. Op deze manier kun je snel en eenvoudig switchen tussen de verschillende administraties waar je toegang toe hebt.

Dit kun je op twee manieren instellen. Door een nieuwe gebruiker aan te maken of door de gebruikersnaam van een bestaande gebruiker aan te passen.

Een nieuwe gebruiker koppelen

Maak een nieuwe gebruiker aan en zorg ervoor dat de gebuikersnaam hetzelfde is als de gebruikersnaam op de andere administratie waaraan je deze account wenst te koppelen.

NieuweMedewerker

Zodra je op ‘Gebruik als gebruikersnaam’ klikt zal er een vinkje achter de gebruikersnaam komen te staan en zijn de accounts gekoppeld. Je kunt nu op meerdere administraties dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken.

Een bestaande gebruiker koppelen

Om dit in te stellen ga je via ‘Administratie’ ⇒ ‘Medewerkers’ naar het medewerker wijzigen scherm van de medewerker waarvan je de inloggegevens wil laten overeenkomen. Ga via het medewerker wijzigen scherm onderaan de pagina naar het tabblad ‘Gebruiker’.

superuser1

Verander de gebruikersnaam in de naam die al wordt gebruikt bij de andere administratie. Als deze twee namen overeenkomen zal  de volgende melding verschijnen:

superuser2

Zodra je op ‘Gebruik als gebruikersnaam’ klikt zal er een vinkje achter de gebruikersnaam komen te staan en zijn de accounts gekoppeld. Je kunt nu op meerdere administraties dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken.

Klik hier om meer te lezen over het switchen tussen administraties.

Klik hier om meer te lezen over het veranderen van de naam van de administratie als beheerder.