Medewerker opnieuw in dienst zetten

Medewerker op nieuw in dienst zetten en toekenning geven

Klik hier om meer te lezen over hoe je een contract voor onbepaalde tijd toepast.

Indien een medewerker eerder in dienst is geweest en van Vrijedagen gebruik maakte dan kan het account (mits er voldoende licenties zijn) weer geactiveerd worden. Dit doe je door via het menu item ‘Instellingen (Tandwiel icoon rechtsboven)’ | ‘Gebruikers’ de medewerker op te zoeken.

Klik op het potlood icoontje van de medewerker. Voor een nieuwe verlof toekenning kun je onderaan deze pagina bij het tabblad ‘dienstverband’ de medewerker op 2 manier laten herintreden.

Let op! Na de datum van uit dienst melding kunnen er geen nieuwe contractregels of veranderingen meer worden ingevoerd. Hiervoor moet je dus eerst de medewerker weer in dienst zetten door middel van een van de volgende methodes:

  1. Kies voor verleng contract als deze medewerker niet tussentijds uit dienst is geweest. Dus als het contract zonder onderbreking wordt verlengd.
  2. Kies voor opnieuw in dienst nemen als deze medewerkers voor een bepaalde periode uit dienst is geweest en deze periode dus helemaal geen recht heeft op verlofopbouw/toekenning.

Klik hier om meer te lezen over hoe je een contract voor onbepaalde tijd toepast.