Nieuwsbrief Februari 2017

In deze editie:

Bespreken we het nieuwe verlof jaar

Laten we zien wat er nog meer kan met ziekmelden

Kun je met een nieuw rapport zien van alle medewerkers wie er altijd te laat is

Een goed begin…

2017 is alweer een tijdje onderweg en we gaan er vanuit dat jullie Vrijedagen systeem weer helemaal op rails staat.

Mocht je hierover twijfelen dan kun je het hier rustig nalezen of bekijk deze video;

Tip! Als je met wettelijk en bovenwettelijk verlof werkt dan raden we je aan om medewerkers op tijd te waarschuwen voor het verlof dat per 1 juli dreigt te vervallen. Als dit verlof niet voor 1 juli daadwerkelijk is genoten, zal het komen te vervallen. Dit is dus het juiste moment om je medewerkers hiervoor te behoeden.

Gebruik hiervoor het verlof opbouw rapport;

Nog beter ziekmelden

Duidelijk(er) zien wie er ziek zijn en wie er ziek zijn geweest.

Vanaf morgen veranderen er 2 zaken ten aanzien van ziekmelden.

Startpagina

Op de startpagina kon je altijd al zien wie er verlof had voor vandaag, deze week of deze maand. Vanaf morgen zullen alle lopende ziekmeldingen hier ook tussen staan.

Dit kun je aan- en uitzetten via ‘Systeem instellingen’ ⇒ ‘Opties’ ⇒ ‘Ziekmeldingen’
Vink in dit scherm de optie ‘Toon de ziekmeldingen op de home pagina’ aan.

Eigen menu item

De module ziekmelden heeft zijn eigen menu item gekregen en is dus niet langer meer te vinden onder het kopje verlof. Bestaande functionaliteit is niet langer meer ‘verstopt’, maar direct op te vragen via dit menu. Het gaat hier om de volgende 3 punten.

1. Nieuwe ziekmelding | voer direct een nieuwe ziekmelding in.
  2. Overzicht | Beheer alle lopende ziekmeldingen. In dit scherm kun je iemand beter melden of een extra opmerking toevoegen op een medewerker die al was ziekgemeld.
  3. Geschiedenis | In dit scherm vind je een overzicht van alle voltooide ziekmeldingen.

Let op! Het bovenstaande gaat over de module ziekmelden. Dit is onderdeel van het professionele pakket, maar is ook los verkrijgbaar. Neem contact op met onze supportdesk voor meer informatie. Onze medewerkers lichten u graag in over de mogelijkheden van onze meest gebruikte module.

Altijd op tijd

Voor onze tijdregistratie gebruikers hebben we een nieuw rapport toegevoegd. Het aanwezigheid rapport toont welke medewerkers er te laat waren en welke medewerkers er te vroeg naar huis zijn gegaan volgens hun eigen vrijedagen rooster. Altijd handig om te weten!

Let op! Het bovenstaande gaat over de module tijdregistratie. Neem contact op met onze supportdesk voor meer informatie. Onze medewerkers lichten u graag in over de mogelijkheden van onze meest gebruikte module.

banner_1

Met VrijedagenNu willen wij je periodiek informatie geven hoe je meer uit de Vrijedagen applicatie kunt halen.

Vrijedagen.nl staat niet stil. Elke dag werken programmeurs aan het verbeteren van de Vrijedagen applicatie. We hebben gemerkt dat gebruikers met plezier met onze applicatie werken. Echter krijg je vaak niet mee wat er zoal mogelijk gemaakt wordt om de verlof of tijd registratie nog efficiënter te maken.

Door periodiek, proactief te voorzien van informatie die veelal ook op onze website (www.vrijedagen.nl) of op onze supportpagina (https://support.vrijedagen.nl/) te vinden is willen wij je de gelegenheid geven om meer uit Vrijedagen.nl te halen.

In de komende edities gaan we in op:

• Nieuwe Updates en ontwikkelingen
  • Vernieuwde modules
  • De integratie met uren en tijdregistratie
  • Het Vrijedagen Partner Programma
  • Tevens zullen we functies gaan voorzien van instructie video’s
  • Er komt een webshop waarin je makkelijk zelf extra modules en licenties kunt aanschaffen.

Met Vriendelijke groet
Het Vrijedagen team