Rapportage: Verlofbalans

Klik hier om meer te lezen over rapportage mogelijkheden voor beheerders.

Verlofbalans

Via een verlofbalans rapport kan er een overzicht worden gegenereerd van het openstaande verlofsaldo van een bepaald verloftype van één of alle medewerkers tegelijk. Aan het eind van het jaar of een kwartaal kan het nodig zijn een rapportage uit te draaien voor het jaarverslag of boekhouder. Dit scherm is toegankelijk vanaf het linkermenu. Ga naar ‘Rapportage’ ⇒‘Verlofbalans’. Het hieronder staande scherm wordt getoond:

rapportage verlofbalans

• Jaar; Kies hier het jaar waar je inzage op wilt hebben.
  • Verloftype; Kies vervolgens het verloftype wat je in wilt zien.
  • Medewerker; Kies hier een specifieke medewerker. Als je alle medewerkers wilt inzien, laat het dan op — maak een keuze —  staan.
  • Tot datum; Kies een tot datum, het systeem pakt als start datum altijd de eerste dag van het jaar. LET OP: het systeem berekent het totale verlof tot aan de opgegeven datum. Selecteer je bijvoorbeeld de helft van het jaar (30-6-xxxx), dan word er alleen maar de helft van het totale verlofsaldo in het overzicht meegenomen.
  • Sorteer op; Kies uit achternaam of afdeling.
  • Toon in; Kier hier of de balans in uren of dagen zal worden getoond.
  • Inclusief inactieve medewerkers; Als je deze aanvinkt, dan worden de inactieve medewerkers uit het systeem ook in de lijst weergegeven.

Zodra je alle gewenste gegevens ingevuld hebt, kies je op toon rapport of exporteren. ‘Toon rapport’ toont het rapport op het scherm. ‘Exporteren’ weergeeft het rapport in MS Excel voor je te verzenden naar de gewenste persoon.

verlofbalans

Hierboven wordt de verlofbalans getoond. Bovenin zie je het totaaloverzicht van het gekozen verloftype. De kolommen van links naar rechts weergeven het verlofgedrag van de medewerkers.