Registratie/Activatie Compete account

Compete account

Het VrijeDagen team is bezig geweest met verbeterde beveiliging en authenticatie binnen de applicatie. Deze veranderingen hebben onder andere te maken met de nieuwe wetgeving omtrent databeveiliging (AVG). Dit betekent dat alle VrijeDagen gebruikers opnieuw een registratieprocedure moeten doorlopen. De procedure verloopt door middel van een wizard: een stapsgewijze online procedure die per stap uitlegt wat u moet doen. Dit proces is nodig omdat we nieuwe eisen hebben gesteld aan de gebruikersnamen en wachtwoorden. Hierdoor wordt de VrijeDagen applicatie veiliger en betrouwbaarder.

Registreren

De link in de activatiemail stuurt u naar de eerste stap van de wizard:

Controleer hier of dit uw gegevens zijn. Zo niet, klik dan op ‘nee, annuleren’, en neem dan contact op met de Vrijedagen beheerder bij uw bedrijf. Zo ja, klik dan op ‘ja, verder’. Dan komt u bij het volgende scherm:

• Registreer als nieuwe gebruiker: Deze optie moet u kiezen als u nog nooit ingelogd hebt in de nieuwe omgeving, en dus geen Compete account hebt.
    Kies dus hier de optie Registreer als een nieuwe gebruiker, tenzij u meerdere VrijeDagen accounts hebt, waarvan er al 1 account deze registratie assistent heeft doorlopen, welke u wenst te koppelen. In alle andere gevallen kiest u voor de optie Registreer als een nieuwe gebruiker. Neem bij twijfel contact op met de VrijeDagen beheerder van uw firma.
  • Inloggen met een ander bestaand account: Bij deze optie kunt u inloggen met een bestaand account in het volgende scherm, waardoor de gegevens aan dit account worden gekoppeld. Neem bij twijfel contact op met de VrijeDagen beheerder van uw firma. Deze optie geldt voornamelijk voor beheerders of medewerkers die bij 2 verschillende bedrijven deze applicatie gebruiken.
  • Gebruik <gebruikersnaam>: Deze optie is niet altijd zichtbaar. Deze optie is alleen beschikbaar als u in uw browser al ingelogd bent met een reeds geregistreerde account. Het is dus mogelijk om meerdere accounts aan elkaar te koppelen. Neem bij twijfel contact op met de VrijeDagen beheerder van uw firma. Deze optie geldt voornamelijk voor beheerders of medewerkers die bij 2 verschillende bedrijven deze applicatie gebruiken.

Registreer als een nieuwe gebruiker

Na het selecteren van de optie Registreer als nieuwe gebruiker komt u in het volgende scherm:

Bij deze stap vult u uw (nieuwe) gebruikersnaam en e-mailadres in. Uw nieuwe gebruikersnaam mag hetzelfde zijn als de oude, mits deze aan de eisen voldoet. De gebruikersnaam moet minimaal 4 tekens bevatten, en moet uniek zijn binnen de administratie. Deze gebruikersnaam wordt aan uw bestaande VrijeDagen gegevens gekoppeld wanneer u de registratie heeft doorlopen.

Let op! Vul zorgvuldig uw e-mailadres in.
U kunt dit e-mailadres en deze gebruikersnaam later aanpassen in uw profiel als u ingelogd bent.

Klik op de knop “Volgende” om verder te gaan met de registratie, of klik op “Opnieuw beginnen” om opnieuw te beginnen. Let op! Als u op “Opnieuw beginnen” klikt wordt de data die u eerder had ingevuld niet bewaard.

Externe login

In het registratie proces kunt u er ook voor kiezen om met een externe partij in te loggen, zoals Facebook of Google. Als u de knop van deze externe partij selecteert wordt u doorgestuurd naar het inlogscherm van deze partij, en daarna teruggeleid naar de Compete omgeving om de registratie te voltooien.

Laatste stap (bedenk een sterk wachtwoord)

Bij deze stap vult u uw (nieuwe) wachtwoord in, en nogmaals ter bevestiging. Vul hier dus tweemaal hetzelfde wachtwoord in. Uw nieuwe wachtwoord mag hetzelfde zijn als het oude, mits deze aan de eisen voldoet. Het wachtwoord moet minimaal bevatten:

1. een cijfer,
  2. een niet alfanumeriek teken (@$!%*?&()#),
  3. een hoofdletter,
  4. een kleine letter.

Met dit wachtwoord kunt u na voltooiing van de registratie inloggen in de VrijeDagen website en apps. U kunt dit wachtwoord later aanpassen in uw profiel als u ingelogd bent, door middel van een reset link die je in een e-mail ontvangt.

Klik op de knop “Volgende” om de registratie te voltooien, of klik op “Opnieuw beginnen” om opnieuw te beginnen. Let op! Als u op “Opnieuw beginnen” klikt wordt de data die u eerder had ingevuld niet bewaard.

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik me registreren als ik al inloggegevens heb?

Er zijn verbeteringen in authenticatie en beveiliging doorgevoerd, waardoor de inloggegevens van alle gebruikers aan bepaalde eisen moeten voldoen. VrijeDagen werkt nu bijvoorbeeld met sterke wachtwoorden. Dat betekent dat wachtwoorden minimaal een cijfer, een niet alfanumeriek teken (@$!%*?&()#), een hoofdletter en een kleine letter moeten bevatten. Deze wachtwoorden zijn veiliger en kunnen minder makkelijk achterhaald worden. Doordat eisen zoals deze zijn gesteld moeten wij zorgen dat alle gebruikers hieraan voldoen. Lees hier meer algemene informatie over deze veranderingen, en waarom ze noodzakelijk zijn.

Moet ik elke keer als ik wil inloggen deze registratie assistent doorlopen?

Nee, u hoeft deze registratie procedure maar één keer te doorlopen. De gebruikersnaam, of e-mailadres, en het wachtwoord dat u bij deze registratie invult kan later gebruikt worden om in de VrijeDagen omgeving in te loggen.

Waarom ziet de website er zo anders uit?

Wij zijn bezig met het herontwerpen van de gehele VrijeDagen website en alle apps. Het ontwerp van deze registratie website is ook hoe VrijeDagen eruit gaat zien!