Tijdregistratie kalender overzicht

Tijdregistratie Kalender overzicht

Het kalender scherm geeft een overzicht van de geregistreerde uren. Dit kan de administrator per medewerker en per week opvragen. Bij ‘Tijdregistratie (bovenaan de pagina)’ ⇒ ‘Klokken’ ⇒ ‘Kalender’ zijn alle mogelijke tijdregistraties zichtbaar. Zoals:

  • Absentie; Dit zijn de dagen die zijn aangevraagd voor een specifiek verlof, en de dagen dat de medewerker ziek is gemeld. De tijden worden getoond in de kleur zoals deze is ingesteld in het verloftype overzicht.
  • Speciale dagen; Dit zijn de speciale dagen zijn bijvoorbeeld feestdagen. Deze worden getoond in een speciaal vak boven de dag uren. Ook hier wordt de kleur gebruikt die de beheerder bij het invoeren van de speciale dag heeft gekozen
  • Geschreven uren; Dit zijn de uren die men zelf schrijft in de kalender.
  • Geklokte uren; De geklokte uren worden zichtbaar in de kalender als het bedrijf heeft gekozen voor een tijdterminal met pasjes. Dit is een speciale terminal waar men door middel van keycards kan inklokken en uitklokken. Die uren worden via een dagelijkse synchronisatie in de applicatie verwerkt. De uren worden ook nu getoond in de kleur die voor de activiteit is gekozen.

Het veld “Medewerker” is een keuzelijst waarin een medewerker kan worden gekozen (alleen beschikbaar voor de rol manager en administratie).

Boven het de kalender vind men de week selectie balk. Hier kan een week worden geselecteerd waarvan de details in de kalender worden getoond.

  • Pijl naar links / rechts; Door op een pijl te klikken verplaatst de datum een dag of een week achteruit (links) of vooruit (rechts) afhankelijk van de week/dag instelling.
  • Vandaag; Door het selecteren van deze optie zal de kalender direct naar de week of dag van vandaag gaan.
  • Datum; Hier wordt de periode genoemd die op dit moment getoond wordt.
  • Week/dag; Hier kun je kiezen of de kalender een week of een dag tegelijk moet tonen.

Onder de kalender is een selectie vakje “Toon rooster”. Hiermee geef je aan of in de kalender de tijden van het rooster zichtbaar moeten zijn.