Medewerker verwijderen

Medewerker verwijderen

Als een medewerker uit dienst gaat, dan wil je liever niet meer dat deze medewerker nog in het Vrijedagen systeem kan komen. Deze medewerker kan namelijk geen aanvragen meer doen, of hoeft ook niet meer in de kalender te kijken. Er zijn in dit geval twee mogelijkheden. Ofwel maak je de medewerker inactief, ofwel verwijder je de medewerker volledig.

Medewerker inactief maken

Je kunt een medewerker inactief maken. Dit betekent dat de medewerker niet meer in het systeem kan, en dat de gebruikte licentie van de medewerker ook wordt vrijgespeeld, en dus voor iemand anders gebruikt kan worden. Echter, de medewerker wordt in dit geval niet volledig uit het systeem verwijderd. Dit heeft als voordeel dat je de verlofdetails kunt bewaren en later altijd kunt blijven inzien. Ook kun je de medewerker later, mocht dit het geval zijn, ook weer terug in dienst nemen, waarbij alle gegevens nog juist in het systeem staan. Deze hoef je dan niet opnieuw aan te maken.
Lees hier meer over een medewerker inactief maken.

Medewerker verwijderen

De tweede optie is om een medewerker te verwijderen. Dit betekent dat de medewerker volledig uit het systeem wordt gehaald. Ook hier komt een licentie vrij die je kunt gebruiken voor een nieuwe medewerker. Het verwijderen van een medewerker is definitief, dus zodra je dit gedaan hebt, kun je geen gegevens van deze persoon meer ophalen of inzien. Wij raden het af om de medewerker direct na het uit dienst treden, volledig te verwijderen, omdat er vaak behoefte is om de verlofdetails later nogmaals in te zien. Verstandiger zou zijn om de medewerker eerst inactief te maken, en zodra de medewerker een behoorlijke tijd uit dienst is, deze daarna pas te verwijderen.

Je kunt een medewerker alleen verwijderen als deze geen extra taken toegekend heeft gekregen. Een manager waar nog medewerkers onder hangen, kunnen bijvoorbeeld niet verwijderd worden. Je zult eerst de medewerkers moeten onderverdelen onder nieuwe managers, waarna je pas de te verwijderen manager uit het systeem kan halen.

Verwijderen

Om een medewerker te verwijderen, ga je naar het menu item ‘administratie’ | ‘medewerkers’. Hier zoek je de medewerker op die je wilt verwijderen. Klik op het detail icoontje voor de medewerker. Bovenaan het scherm dat verschijnt staan een aantal mogelijkheden. Hiertussen staat ook de mogelijkheid “verwijderen”.

medewerker verwijderen