Module: Verkoop verlof instellen

Het is mogelijk voor medewerkers zelf om aan te geven dat ze zelf verlof willen verkopen.

Dit is mogelijk wanneer de module ‘verlof verkopen’ aan staat. Zonder deze module is het mogelijk voor beheerders om verkocht verlof te verwerken via een administratieve (uitbetalings-)mutatie.

Verkoop verlof instellen

Op deze manier (2 stappen) zal een medewerker aanvragen kunnen doen om verlof te verkopen waarna via het doorlopen van een specifieke autorisatie stroom deze aanvraag gekeurd kan worden;

1. Per verloftype is in te stellen of het verkoopbaar is. Dit stel je in door via ‘Instellingen (Tandwiel icoon rechtsboven) ⇒ ‘Stamgegevens’ ⇒ ‘Verloftypes’ op het potloodje aan de rechterkant van het verloftype te klikken en hier ‘Is verkoopbaar’ aan te vinken. Via de optie ‘Vervaldatum voor volgende salaris berekening’ kun je de peildatum instellen tot wanneer medewerkers hun aanvraag kunnen indienen. Na deze datum zal een aanvraag met de volgende maand meegerekend worden. Op deze manier kun je het voor de salaris administratie op tijd inplannen.

2. Via het medewerker wijzigen scherm (‘Instellingen (Tandwiel icoon rechtsboven)’  ⇒ ‘Gebruikers’ ⇒ ‘Overzicht’ en dan op het potlood naast een manager klikken) kun je onderaan bij het tabblad ‘Verlof verkopen’ aangeven wie de aanvragen voor het verkopen van verlof van deze persoon keurt. Elke gebruiker die in het systeem de gebruikers rol manager heeft kan hiervoor worden ingesteld. Dit kan een andere manager zijn dan de manager die het verlof goedkeurt van deze medewerker. Op deze manier kan je een aparte manager toewijzen die gaat over het goedkeuren van verkoop verlof. Bij ‘email cc’ kun je noteren wie er naast de ingestelde manager nog meer een e-mail ontvangen dat er een verzoek is gedaan voor verlof verkoop.

Lees hier hoe je verkocht verlof administratief kunt regelen met verloning vanuit Vrijedagen.