Nieuwsbrief December 2016

In de laatste nieuwsbrief van 2016…

Bespreken we de jaarverwerking

Introduceren we het betere ziekmelden

Leggen we uit hoe je ongebruikte vrije dagen kunt schenken aan het goede doel

Eind goed, al goed

We naderen de afsluiting van het huidige jaar. Wij hopen van harte dat het voor u een goed jaar is geweest!

Het is nu belangrijk dat u het nieuwe jaar aanmaakt, en na 1 januari het huidige jaar afsluit. Welke stappen u kunt nemen wordt op de instructiepagina helder uitgelegd en ondersteund met een instructie video (zie ook hieronder).

Veel succes!

Met vriendelijke groet,
Het Vrijedagen team

let op! Het is ook pas mogelijk om het oude jaar af te sluiten (verwerken) als het nieuwe jaar is begonnen. Dus pas per 1 januari kun je pas het vorige jaar afsluiten.

Het betere ziekmelden

Standaard iemand informeren wanneer iemand wordt ziekgemeld of juist weer wordt beter gemeld

Goed nieuws! Het is nu ook mogelijk om een bepaald persoon standaard te informeren als iemand wordt ziekgemeld. Dit kan bijvoorbeeld de HR medewerker zijn die verantwoordelijk is voor het bijhouden van ziekmeldingen, of de Arbo-arts.

Het is nu dus mogelijk om via systeeminstellingen ⇒ opties het tabblad ‘ziekmeldingen’ te selecteren. Hier kunt u instellen dat er standaard een e-mail wordt verstuurd naar de manager van een medewerker of een willekeurig ander persoon/e-mailadres.
Lees hier meer over de instellingen in het nieuwe ‘ziekmeldingen’ tabblad.

ziekmeldingen-instellingen

Nieuwe rapportage functie 

Ook is er een nieuwe rapportage soort toegevoegd die de ziekmeldingen binnen het bedrijf overzichtelijk kan maken: ziekmeldingen rapport. Beheerders kunnen in het Vrijedagen systeem een ziekmeldingen rapport opstellen, zodat meteen duidelijk is welke werknemers (langdurig) ziek zijn of zijn geweest. Lees hier meer over het ziekmeldingen rapport.

ziekmeldingen-rapportage

Let op! Het bovenstaande gaat over de module ziekmelden. Dit is onderdeel van het professionele pakket, maar is ook los verkrijgbaar. Neem contact op met onze supportdesk voor meer informatie. Onze medewerkers lichten u graag in over de mogelijkheden van onze meest gebruikte module.

Vrije dagen schenken 

In Nederland bestaat er een stuwmeer van 93 miljoen ongebruikte vrije dagen. Unicef heeft een mooi initiatief opgestart dat dit overschot aan vrije dagen alternatief oplost en tegelijkertijd bedrijven de kans geeft een goed doel te steunen. Het is nu dus mogelijk om een vrije dag te doneren aan een goed doel, zodat bijvoorbeeld vrije dagen die anders zouden vervallen, toch nog niet verloren gaan.

De Vrijedagen applicatie kan het schenken van vrije dagen op de volgende twee manieren inzichtelijk maken:

 1. Via e-mail
  Laat de medewerkers een e-mail sturen aan jouw afdeling waarin ze vermelden dat ze een vrije dag willen schenken aan een goed doel. Daarna kan de betreffende HR-manager doormiddel van administratieve mutatie ervoor zorgen dat er verlofsaldo van de medewerker afgeboekt wordt. Gebruik hiervoor de uitbetalings- of afboekingmutatie.
 2. Verlof verkoop
  We hebben een aparte module ontwikkeld waarin (bovenwettelijk) verlof uitbetaald kan worden op aanvraag van een medewerker. Deze module leent zich uitstekend voor het schenken van verlof. Staat de verlof verkoop module al aan, dan raden wij u aan deze te gebruiken als uw medewerkers verlof willen schenken aan Unicef. Het is dan van belang dat er een duidelijke reden wordt vermeld bij de verkoop verlof aanvraag, zoals ‘Schenk een dag aan Unicef’, zodat deze niet aan de medewerker zelf uitbetaald wordt. Neem contact op met onze support afdeling voor meer informatie, wij helpen u hiermee graag verder!

De bovenstaande methodes kun je gebruiken voor het administreren van geschonken dagen in het Vrijedagen systeem. Daarna is het natuurlijk van belang dat het totaalbedrag (firmabreed) berekend wordt en vervolgens naar een goed doel zoals Unicef overgemaakt wordt door de verantwoordelijke. Voor meer informatie over hoe dit in zijn werk gaat kun je het beste even direct contact opnemen met het goede doel: zie hier bijvoorbeeld de veelgestelde vragen pagina van Unicef.


prettige-kerst-afbeelding

Met VrijedagenNu willen wij je periodiek informatie geven hoe je meer uit de Vrijedagen applicatie kunt halen.

Vrijedagen.nl staat niet stil. Elke dag werken programmeurs aan het verbeteren van de Vrijedagen applicatie. We hebben gemerkt dat gebruikers met plezier met onze applicatie werken. Echter krijg je vaak niet mee wat er zoal mogelijk gemaakt wordt om de verlof of tijd registratie nog efficiënter te maken.

Door periodiek, proactief te voorzien van informatie die veelal ook op onze website (www.vrijedagen.nl) of op onze supportpagina (https://support.vrijedagen.nl/) te vinden is willen wij je de gelegenheid geven om meer uit Vrijedagen.nl te halen.

In de komende edities gaan we in op:

 • Nieuwe Updates en ontwikkelingen
 • Vernieuwde modules
 • De integratie met uren en tijdregistratie
 • Het Vrijedagen Partner Programma
 • Tevens zullen we functies gaan voorzien van instructie video’s
 • Er komt een webshop waarin je makkelijk zelf extra modules en licenties kunt aanschaffen.

Met Vriendelijke groet
Het Vrijedagen team