Verloftype: Saldo transporteren naar een nieuw jaar instellen

Klik hier om meer te lezen over het instellen van verloftypes.

Klik hier om meer te lezen over verlofmutaties.

Saldo transporteren

Per verloftype is er de mogelijkheid om aan te geven hoeveel saldo er mee mag worden genomen naar het volgende jaar.

Ga hiervoor naar ‘Stamgegevens’ ⇒ ‘Verloftypes’ en druk op wijzigen (potlood icoontje) rechts naast het verloftype dat je wenst aan te passen of voeg een nieuw verloftype toe door op ‘invoegen’ te klikken.

 

Je kunt dan bij ‘max aantal meenemen’ het aantal dagen invullen. Hierbij heb je drie opties;

  1. -1 staat voor oneindig en zorgt ervoor dat het volledige restant saldo van dit verloftype met de jaarverwerking wordt overgezet naar het nieuwe jaar.
  2. Vul 0 in als het niet de bedoeling is om saldo van dit verloftype over te zetten naar het volgende jaar.
  3. Wanneer je hier een positief getal naar keuze invoert, zal bij de jaarverwerking voor dit verloftype maximaal dit aantal dagen worden overgezet naar het nieuwe jaar.

Per verloftype kun je via het ‘detail’ aan de linkerkant van het verloftype zien hoeveel je hebt meegenomen uit het vorige jaar en wat je er dit jaar hebt bijgekregen.

In het overzicht hieronder kun je zien dat deze mutatiesjaarverwerking mutatie’ (overdracht vorig jaar) en ‘rooster mutatie’ (begin saldo nieuwe jaar) heten.

Wanneer je gebruik maakt van de calculatiemethode ‘wetgeving 2012’ zal je een opbouwscherm kunnen bekijken bij het medewerker saldi overzicht.

Klik hier dan op het icoon ‘opbouw’ aan de rechterkant naast Normaal verlof.

Hier kun je zien wat je van welke verloftypes hebt opgenomen en wat je erbij hebt gekregen. In dit overzicht staat ook aangegeven wanneer de dagen van je wettelijk- en bovenwettelijke saldo komen te vervallen.

opbouw

Let op! Aangezien de verlofwetgeving van 2012 zijn eigen specifieke verval regels hanteert is het van belang dat je bij het desbetreffende verloftype instelt dat aan het einde van het jaar alles mee transporteert naar het volgende jaar. Oftewel stel in dat geval bij ‘Max mee te nemen’ -1 in. De ingestelde calculatiemethode zorgt er vervolgens voor dat verlof dat in aanmerking komt voor verval ook daadwerkelijk komt te vervallen.

 

Klik hier om meer te lezen over het instellen van verloftypes.

Klik hier om meer te lezen over verlofmutaties.